جمعه ۷ دی ۱۴۰۳
ّشرکت آب و فاضلاب استان خوزستان|دفتر تحریریه الکترونیک|دفتر تحریریه الکترونیک - جزئیات خبر

تلاش برای قطع ورودی فاضلاب به کارون

تلاش برای قطع ورودی فاضلاب به کارون

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خوزستان، به تشریح اقدامات کلیدی این شرکت برای افزایش درآمدها، تکمیل پروژه‌های فاضلاب، جذب سرمایه‌گذاری و حل مشکلات مالی و زیرساختی پرداخته است. از برنامه‌های مهم او می‌توان به مدیریت بهینه منابع مالی و تمرکز بر اجرای پروژه‌های زیربنایی اشاره کرد.

 

به گزارش روابط عمومی شرکت آب و فاضلاب خوزستان، صابر علیدادی در گفت‌وگوی تفصیلی با خبرگزاری فارس از برنامه‌ها، چالش‌ها و چشم‌انداز آینده این شرکت سخن گفت. او با تأکید بر اهمیت نظم، شفافیت، و توسعه پایدار، به بیان اقدامات انجام‌شده و استراتژی‌های مدیریتی خود برای بهبود وضعیت پرداخته است.

 

سوال: وضعیت درآمد شرکت آب و فاضلاب خوزستان به چه صورت است و چه اقداماتی برای بهبود آن انجام داده‌اید؟علیدادی: «در زمان آغاز به کار، درآمد ماهانه استان ۹۰ میلیارد تومان بود. با برنامه‌ریزی‌های انجام شده، این رقم به ۲۰۶ میلیارد تومان در ماه افزایش یافته است. همچنین درآمد ماهانه اهواز از ۷۰ میلیارد به ۱۰۵ میلیارد تومان رسیده است. هدف‌گذاری ما برای درآمد استان، رسیدن به ۳۰۰ میلیارد تومان و برای اهواز ۱۵۰ میلیارد تومان است.»

 

سوال: چطور تأخیر در پرداخت حقوق پرسنل را مدیریت کردید؟علیدادی: «در ابتدا پرداخت حقوق‌ها حدود سه و نیم ماه عقب بود. اکنون این تأخیر به یک ماه کاهش یافته و تلاش داریم تا شش ماه آینده این موضوع را به‌روز کنیم. البته پایداری این روند به منابع مالی جدید وابسته است.»

 

سوال:چه اقداماتی در آبادان برای توسعه زیرساخت‌های آب و فاضلاب انجام شده است؟علیدادی: «افتتاح بزرگ‌ترین آب‌شیرین‌کن خوزستان در آبادان پس از حادثه تلخ متروپل، کام مردم را شیرین کرد. این پروژه که با سرمایه‌گذاری یک همت و بهره‌برداری ۱۵ ساله انجام شده، نقطه عطفی در توسعه آبادان است. ما با تأکید بر اتمام پروژه‌ها، از افتتاح نمادین بدون نتیجه پرهیز می‌کنیم.»

 

سوال: ماده ۱۱ چه تأثیری در مدیریت آب و فاضلاب اهواز داشته است؟علیدادی: «برای اولین بار توانستیم ماده ۱۱ را در اهواز تصویب کنیم. این ماده شهر را به سه منطقه تقسیم می‌کند و هر ساختمان جدید موظف به پرداخت هزینه انشعاب آب و فاضلاب متناسب با محل ساخت‌وساز است. این اقدام هم درآمدزایی کرده و هم عدالت در هزینه‌ها را بهبود داده است.»

 

سوال: چه تحولی در فرایندهای اداری ایجاد شده است؟علیدادی: «ترک تشریفات را به حداقل رسانده‌ایم و نظمی در فرایندها ایجاد کرده‌ایم که هر فرد وظایف خود را دقیقاً بداند. این رویکرد به کاهش تخلفات و افزایش کارایی کمک شایانی کرده است برای اولین بار در اربعین امسال، خوزستان به‌عنوان یکی از دستگاه‌های برتر در پایداری خدمات آب و فاضلاب معرفی شد. این موفقیت نتیجه تمرکز بر بهره‌برداری و حذف رویه‌های نادرست است.»

 

سوال: درباره پروژه فاضلاب اهواز و آبهای سطحی توضیح دهید؟علیدادی: «در حال حاضر در ۴۲ نقطه مختلف در حال کار هستیم. تلاش می‌کنیم مزاحمت برای مردم را به حداقل برسانیم و از پراکندگی و وعده‌های بی‌پشتوانه اجتناب کنیم. تمرکز ما بر حل نقاط بحرانی و بهبود تاب‌آوری شهری است. مشکل فاضلاب اهواز چندوجهی است. از نبود زیرساخت‌های مناسب تا تفکیک وظایف میان دستگاه‌ها. فاضلاب باید به‌صورت جداگانه از آب باران و آب‌های سطحی مدیریت شود. این مسأله در بسیاری از کشورها با ادغام وظایف در شهرداری‌ها حل شده، اما ما همچنان نیازمند هماهنگی بیشتری هستیم.»

 

سوال: موضوع آب‌های سطحی و مدیریت آنها چگونه است؟علیدادی: «مدیریت آب‌های سطحی وظیفه شهرداری است و قانون ماده ۵۵ این مسئولیت را به‌وضوح مشخص کرده است. با این حال، برای همکاری با شهرداری آماده‌ایم. تا زمانی که شبکه دفع آبهای سطحی احداث نشود، مشکلات اساسی حل نخواهد شدسوال: آیا همچنان وابسته به بودجه دولتی هستید؟علیدادی: «مدیران باید با رویکردهای خلاقانه منابع مالی ایجاد کنند. ما از روش‌هایی مثل سرمایه‌گذاری، فروش اوراق، مولدسازی و فاینانس داخلی و خارجی استفاده کرده‌ایم. این تلاش‌ها باعث شد بدون استفاده از بودجه دولتی، چهار هزار میلیارد تومان پروژه افتتاح کنیم

 

 سوال: سرمایه‌گذاران چه نقشی در این مسیر داشتند؟علیدادی: «توانستیم سرمایه‌گذاران را قانع کنیم که حتی در شرایط دشوار خوزستان مانند آلودگی هوا و مشکلات زیرساختی، سرمایه‌گذاری کنند. این نشان‌دهنده ظرفیت‌های بالای استان است

 

سوال: برنامه شما برای جلوگیری از ورود فاضلاب به کارون چیست؟علیدادی: «برای اولین بار، سه گیت ورودی فاضلاب به کارون را تا ۲۲ بهمن مسدود خواهیم کرد. هدف ما حذف گیت‌های دیگر ورود فاضلاب به کارون است. این پروژه‌ها بخشی از برنامه کلان کاهش آلودگی هستند.»

 

سوال: چه برنامه‌هایی برای فاضلاب غرب اهواز در دستور کار دارید؟علیدادی: «یکی از مهم‌ترین چالش‌های غرب اهواز نبود تصفیه‌خانه مناسب است. ما با تأمین مالی از فاینانس بانک جهانی و بانک چینی، پیشرفت فیزیکی تصفیه‌خانه را از ۱۹ درصد به بیش از ۵۳ درصد رساندیم. امیدواریم تا اردیبهشت ۱۴۰۵ بتوانیم این تصفیه‌خانه را وارد مدار کنیم تا ۸۰ درصد فاضلاب منطقه به‌صورت استاندارد تصفیه شود.»

 

سوال: چالش‌های پروژه‌های مناطق حاشیه‌ای چیست؟علیدادی: «مناطق توسعه‌ای غیرمجاز، در حاشیه شهرها وجود دارد که خارج از طرح هادی هستند و زمین‌هایشان سنددار نیست. برای خدمات‌رسانی به این مناطق، ابتدا باید اسناد مالکیت آنها تثبیت شود.»

 

سوال: چه اقداماتی برای تکمیل پروژه‌های نیمه‌کاره انجام شده است؟علیدادی: «رویکرد ما اتمام پروژه‌های نیمه‌تمام است، نه شروع پروژه‌های جدید بدون نتیجه. مثال روشن آن، پروژه آبرسانی به دهدز است که مخازن آن برای افتتاح آماده شده‌اند. تمرکز بر اثربخشی و نظم در برنامه‌ریزی اولویت ماست.»

 

سوال: با توجه به مشکلات ساختاری، چه تغییراتی در مدیریت پروژه‌های فاضلاب خوزستان اعمال کرده‌اید؟علیدادی: «ما ساختار منطقه‌ای را اجرا کردیم و خوزستان را به ۱۳ منطقه تقسیم کردیم تا از پراکندگی و بی‌نظمی در مدیریت جلوگیری کنیم. حالا من مستقیماً با ۱۳ مدیر منطقه‌ای در ارتباطم و این امر تمرکز و کارایی را افزایش داده است.»

 

سوال: درباره حذف قراردادهای غیرشفاف و نظارت دقیق چه اقداماتی انجام شده است؟علیدادی: «با بررسی دقیق قراردادهای باز در فاضلاب، ۲۸ قرارداد چالشی را به ۱۰ قرارداد کاهش دادیم. پیمانکارانی که تأخیر داشتند یا شرایط قرارداد را تغییر داده بودند، تعیین تکلیف شدند. این کار فشارهایی ایجاد کرد، اما برای شفافیت و نظم ضروری بود.»

 

سوال: هدف اصلی شما برای آینده چیست؟علیدادی: «هدف ما تکمیل زیرساخت‌ها و جلوگیری کامل از ورود فاضلاب به کارون است. برای این کار به نظم، شفافیت، و تأمین مالی پایدار نیاز داریم. این اقدامات اعتماد مردم را جلب خواهد کرد و وضعیت زیرساخت‌ها را بهبود می‌بخشد.»

 

(چهارشنبه ۱۴ آذر ۱۴۰۳) ۱۳:۵۹
https://www.abfakhz.ir/u/5nv
ایمیل را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 1000
نظر خود را وارد کنید